Ex -Yu

Drecun: Tači neprihvatljiv za Beograd

Drecun: Tači neprihvatljiv za Beograd
Drecun: Tači neprihvatljiv za Beograd

BEOGRAD - Predsjednik skupštinskog Odbora Milovan Drecun izjavio je da dolazak Hašima Tačija nije prihvatljiv za Beograd sve dok ne bude razjašnjena njegova uloga u zločinima za koje ga sumnjiči izvjestilac Savjeta Evrope Dik Marti.

Drecun je ocijenio da nikakva nevladina organizacija ne može da se ponaša tako neodgovorno i da prihvatanjem Tačija na njenom skupu uvodi Srbiju u problem koji ne postoji.

"Ako prihvatimo taj način delovanja, onda svakodnevno bar četiri-pet nevladinih organizacija mogu da nam naprave takav problem i da se država samo time bavi i da nam neko počne da postavlja nove uslove u Briselu", rekao je Drecun za Radio - televiziju Srbije.

Drecun je ocijenio da je, sa druge strane, Tači kao politički pregovarač u ime Prištine u Briselu podoban, jer je sa svojom strankom na izborima osvojio određeni broj glasova i imao najjaču političku snagu.

Prema njegovim riječima, to koriste Tači, strukture i mediji  koji žele na svaki način  da otežaju put Srbije ka EU.

Komentarišući povlačenje poziva Hašimu Tačiju i ministrima spoljnih poslova zemalja koje je trebalo da učestvuju na skupu 24. aprila u organizaciji nevladine organizacije iz Beograda "Omladinski odbor za obrazovanje", Drecun je napomenuo da je Tači u političkom smislu veoma problematičan za Srbiju.

"Taj problem prebacio se potom na državu Srbiju koja je imala jasan stav o dolasku Tačija u Beograd", istakao je Drecun dodajući da postoji presuda domaćeg suda kojom je osuđen na kaznu zatvora zbog terorizma, koja je i dalje na snazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije