Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Dronom staju u kraj kradljivcima povrća

Dronom staju u kraj kradljivcima povrća
Foto: N.N. | Dronom staju u kraj kradljivcima povrća
N.N.

Policijska uprava međimurska pojačala je aktivnosti usmjerene na suzbijanje krav djela krađe poljoprivrednih proizvoda, objavljeno je na stranicama PU međimurske.

U akciju su bili uključeni interventni policajci i motociklista koji su u koordinaciji s operaterom drona nadzirali poljoprivredne površine.

Ovakve i slične akcije provodiće se sistemski i koordinisano s lokalnom zajednicom u narednim mjesecima širom Međimurske županije kako bi se i na taj način suzbili svi pojavni oblici krivičnih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika.

"Tokom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenih krivičnih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji. Svakako, apelujemo na sve naše žitelje da prijavljuju krivična djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinioci otkriju i sankcionišu", kažu iz policije prenosi index.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije