Ex -Yu

Državljanin Srbije pošao na ljetovanje pa ga uhapsili greškom

Državljanin Srbije pošao na ljetovanje pa ga uhapsili greškom
Foto: N.N. | Državljanin Srbije pošao na ljetovanje pa ga uhapsili greškom
Tanjug

KOSOVSKA MITROVICA - Državljanin Srbije D.M. (52), raseljeno lice iz Prištine, koji je 7. jula uhapšen u Sjevernoj Makedoniji zbog navodnog ratnog zločina počinjenog na Kosovu i Metohiji i to po potjernici Unmika, danas je pušten, nakon što su stigli dokazi da se radi o pogrešnom čovjeku.

Kako je njegov advokat Ilija Pop Kostov izjavio za Kosovo onlajn, njegov klijent je uhapšen zbog zamjene identiteta, to jest zbog istog imena i prezimena sa licem koje je traženo zbog ratnog zločina.

"On je nezakonski bio u pritvoru i od danas je na slobodi po rešenju sudije za prethodni postupak, a na zahtev javnog tužioca. Ustanovljeno je da je uhapšeno pogrešno lice i odmah se pristupilo ukidanju pritvora i njegovom puštanju na slobodu", rekao je Pop Kostov.

Državljanin Srbije D.M. je uhapšen po prelasku granice, kada se sa suprugom uputio na ljetovanje u Ohrid.

Njemu je tada određen ekstradicioni pritvor od 30 dana, i po nalogu dežurnog sudije sproveden je u zatvor u Kumanovu, a advokat uhapšenog D.M. tražio je da njegov klijent bude pušten na slobodu, dok je on sam negirao sve navode iz optužnice gdje se tereti za ubistvo i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije