Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Dvanaestogodišnji dječak silovan pa ubijen

Dvanaestogodišnji dječak silovan pa ubijen
Foto: N.N. | Dvanaestogodišnji dječak silovan pa ubijen
N.N.

​S.O. (20) uhapšen je u Kosovu Polju zbog sumnje da je više puta silovao, a zatim ubio dvanaestogodišnjeg dječaka romske nacionalnosti čije je tijelo pronađeno na putu u blizini maloljetnikove kuće.

Tijelo je ponađeno prije nedelju dana, ali se u prvom trenutku nije znalo šta se dogodilo. Na glavi dječaka bile su povrede koje su ukazivale da je dječak preminuo od udarca.

"Nije bilo poznato da li je udaren automobilom ili je pao sa nekog objekta ili prikolice koja je prolazila tom ulicom. Postojala je i mogućnost da ga je neko udario tupim predmetom po glavi", navodi izvor iz Kosovske policije.

Tokom obdukcije utvrđeno je da je mališan silovan i da je nakon toga usmrćen. Majka ubijenog dječaka je policiji tada rekla da joj se sin ranije žalio da ga jedan stariji muškarac uznemirava i da mu upućuje pogrdne riječi.

Upravo to je policiju dovelo do osumnjičenog kojem je, zbog sumnje da je izvršio krivvično djelo "teško ubistvo", određen pritvor do 30 dana, navela je policija.

Prema nezvaničnim saznanjima, S.O se na saslušanju branio ćutanjem.

(novosti.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije