Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Dvoje povrijeđenih u tunelu Sveti rok

Dvoje povrijeđenih u tunelu Sveti rok
Foto: N.N. | Dvoje povrijeđenih u tunelu Sveti rok
Srna

ZAGREB - Dva lica povrijeđena su u saobraćanoj nezgodi u Hrvatskoj, koja se jutros dogodila na auto-putu u tunelu Sveti Rok u smjeru prema Zagrebu.

Saobraćajna nezgoda dogodila se u 8.45 časova oko dva kilometra od južnog ulaza u smjeru Zagreba, potvrđeno je u zadarskoj Policijskoj upravi.

U udesu su učestvovali autobus stranih registracija, te po jedan automobil stranih i jedan automobil zagrebačkih registracijskih oznaka, prenosi portal "Indeks".

Dva povrijeđena lica prevezena su u bolnicu na liječenje, a u toku je uviđaj.

Iz Hrvatskog auto-kluba su naveli da je u prekidu saobraćaj na auto-put između petlji Maslenica i Sveti Rok u smjeru Zagreba, te da su kolone pred tunelom i naplatnom stanicom Maslenica oko dva kilometra.

Saobraćaj se odvija alternativnim putevima Maslenica-Zaton Obrovački-Gračac-petlja Sveti Rok.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije