Ex -Yu

Evroposlanica HDZ-a: Dodik je glas razuma koji štiti interese BiH

Evroposlanica HDZ-a: Dodik je glas razuma koji štiti interese BiH
Foto: zeljanazovko.eu | Evroposlanica HDZ-a: Dodik je glas razuma koji štiti interese BiH

ZAGREB - Hrvatska evroposlanica iz HDZ Željana Zovko rekla je danas, povodom odnosa BiH u vezi gradnje Pelješkog mosta, da je Milorad Dodik "glas razuma" u ovom trenutku koji štiti interese BiH.

"Ovo je zamagljivanje stvarnosti. Ono što sam ja već upozoravala, samim izborom drugog bošnjačkog člana Predsjedništva došlo je do disbalansa i imamo srpskog člana Predsjedništva koji je predsjedavajući u BiH i koji je glas razuma u ovom trenutku i štiti interese BiH i ne želi staviti ovu temu na dnevni red niti želi da se BiH ne bavi apsurdnim tužbama koje služe za zavaravanje javnosti", rekla je Zovko za hrvatski N1.

Dodala je da bi BiH trebalo da se bavi "gorućim temama i pitanjima koja su neophodna".

Upitana da prokomentariše jučerašnju sjednicu Predsjedništva BiH i činjenicu da je Milorad Dodik uložio vitalni interes, Zovko je kazala da nije iznenađena.

Kako je istakla, Dodik je uvek pokazivao jedan konstruktivan odnos i ono što Hrvatska traži i tražiće da kroz intervenciju i pomoć jednog ovakvog glasa razuma iz BiH pomogne samoj BiH.

Dodik, navela je ona, preuzima odgovornost za građane koje predstavlja.

"Ono što se dešava Hrvatima, sutra će se desiti Srbima", rekla je Zovko i dodala da BiH bez balansa sva tri naroda ne može da egzistira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije