Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Evroposlanica HDZ-a: Dodik je glas razuma koji štiti interese BiH

Evroposlanica HDZ-a: Dodik je glas razuma koji štiti interese BiH
Foto: zeljanazovko.eu | Evroposlanica HDZ-a: Dodik je glas razuma koji štiti interese BiH
Tanjug

ZAGREB - Hrvatska evroposlanica iz HDZ Željana Zovko rekla je danas, povodom odnosa BiH u vezi gradnje Pelješkog mosta, da je Milorad Dodik "glas razuma" u ovom trenutku koji štiti interese BiH.

"Ovo je zamagljivanje stvarnosti. Ono što sam ja već upozoravala, samim izborom drugog bošnjačkog člana Predsjedništva došlo je do disbalansa i imamo srpskog člana Predsjedništva koji je predsjedavajući u BiH i koji je glas razuma u ovom trenutku i štiti interese BiH i ne želi staviti ovu temu na dnevni red niti želi da se BiH ne bavi apsurdnim tužbama koje služe za zavaravanje javnosti", rekla je Zovko za hrvatski N1.

Dodala je da bi BiH trebalo da se bavi "gorućim temama i pitanjima koja su neophodna".

Upitana da prokomentariše jučerašnju sjednicu Predsjedništva BiH i činjenicu da je Milorad Dodik uložio vitalni interes, Zovko je kazala da nije iznenađena.

Kako je istakla, Dodik je uvek pokazivao jedan konstruktivan odnos i ono što Hrvatska traži i tražiće da kroz intervenciju i pomoć jednog ovakvog glasa razuma iz BiH pomogne samoj BiH.

Dodik, navela je ona, preuzima odgovornost za građane koje predstavlja.

"Ono što se dešava Hrvatima, sutra će se desiti Srbima", rekla je Zovko i dodala da BiH bez balansa sva tri naroda ne može da egzistira.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije