Ex -Yu

FZO RS isplatio dugovanja za zdravstvene usluge Srbiji

FZO RS isplatio dugovanja za zdravstvene usluge Srbiji
Foto: Srna | FZO RS isplatio dugovanja za zdravstvene usluge Srbiji

ISTOČNO SARAJEVO - Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske (FZO) isplatio je dugovanja za pružene zdravstvene usluge građanima Srpske u Srbiji, u skladu sa sporazumom o saradnji u oblasti zdravstvenog osiguranja, konstatovali su danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Šeranić i Lončar su na sastanku u Istočnom Sarajevu istakli da će jačati saradnja ministarstava koje predvode, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Republike Srpske.

Šeranić je zahvalio Lončaru i Vladi Srbije za nesebičnu i bratsku podršku koju su izkazali zdravstvenom sistemu Republike Srpske u periodu borbe protiv pandemije virusa korona.

On je čestitao Srbiji i njenom rukovodstvu na odličnoj organizaciji procesa vakcinacije stanovništva protiv virusa korona i zahvalio za podršku i organizaciju vakcinacije u Srbiji za zaposlene u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite iz Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano o izazovima sa kojima će se zdravstveni sistemi suočiti nakon pandemije virusa korona, što se prvenstveno odnosi na pružanje redovne zdravstvene zaštite za građane, opremanje bolnica i unapređenje zdravstvenih usluga.

Razgovarano je i o izazovima koji se odnose na obezbjeđivanje adekvatnih sertifikata koji će građanima biti potrebni radi nesmetanog kretanja, posebno u inostranstvo, navodi se u saopštenju.

Ministri su razmijenili mišljenja o nagradama za mlade ljekare koji su se požrtvovano i profesionalno angažovali u kovid odjeljenjima tokom pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije