Ex -Yu

Francuski novinar: Prištinskim vlastima u interesu da se nastavi rat protiv Srbije

Francuski novinar: Prištinskim vlastima u interesu da se nastavi rat protiv Srbije
Foto: Ilustracija | Francuski novinar: Prištinskim vlastima u interesu da se nastavi rat protiv Srbije

BEOGRAD - Interes predstavnika vlasti Kosova, čiji je legitimitet i identitet vezan za terorističku OVK, jeste da nastave rat protiv Srbije da bi opstali na funkcijama, izjavio je urednik u francuskom magazinu "Figaro" Žan Kristof Buison.

"Njima nije u interesu da pacifikuju situaciju. Mladi sa Kosova, Albanci, opozicija na Kosovu, njima je preko glave tih ljudi, ali dok god ta generacija ne ode i ne dođe neka nova, te vrste pacifikacije neće biti, biće status kvo", istakao je Buison.

On je za "RTS" rekao da lično smatra da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nikada neće priznati Kosovo dokle god Srbi tamo zaista ne budu bezbjedni.

"To je jedna strana te status kvo situacije i on će pri tome ostati", samtra Buison.

On je kaže i da Francuska, čiji predsjednik Emanuel Makron naredne sedmice dolazi u dvodnevnu posjetu Beogradu, neće vršiti pritisak na Srbiju da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

"Ako prihvatimo da je to nezavisna država sa francuske strane, sve dok Srbi ne budu ravnopravni građani sa Albancima i dok ne budu imali bezbjedan život, Francuska, ipak, smatram, neće vršiti pritisak na Srbiju da prizna Kosovo", rekao je Buison.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije