Ex -Yu

Gliser usmrtio djevojku u Jadranu

Gliser usmrtio djevojku u Jadranu
Foto: Ilustracija | Gliser usmrtio djevojku u Jadranu

U teškoj pomorskoj nesreći danas popodne u Riječkom akvatoriju od udara glisera poginula je dvadesetosmogodišnja austrijska državljanka E.H.

Hrvatsko Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture navodi kako je austrijska državljanka stradala u oko 16 časova na poziciji 300 metara od obale, ispred mjesnog hotela u Malinskoj, gdje je motorna brodica tokom plovidbe udarila kupačicu, koja je nedugo potom preminula.

U toku je istraga i uviđaj o uzrocima teške pomorske nesreće u nadležnosti Lučke kapetanija Rijeka, Lučke ispostave Malinska i Pomorske policije Rijeka.

Počinilac ove teške pomorske nesreće, ističe Ministarstvo, je voditelj motorne sportsko - rekreativne brodice, hrvatski državljanin, koji je tokom plovidbe kroz kupališni pojas udario u kupačicu, pri čemu joj je nanio po život opasne povrede, od kojih je nedugo potom preminula.

Testiranjem na prisutnost alkohola u krvi utvrđeno je da počinilac nije bio pod uticajem alkohola.

O događaju je obaviješteno Županijsko državno tužilaštvo, a uzimanje izjave od počinioca, u okviru uviđaja o uzrocima ove teške pomorske nesreće te saslušanje počinioca u okviru istrage nastaviće se u četvrtak jer počinilac, kako se navodi, trenutno nije u psiho - fizičkom stanju za davanje izjave kao i članovi porodice poginule djevojke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije