Ex -Yu

Goli aktivisti protestuju u Beogradu

Goli aktivisti protestuju u Beogradu
Goli aktivisti protestuju u Beogradu

BEOGRAD - Udruženje "Sloboda za životinje" najavilo je da će u petak u Beogradu njihovi aktivisti protestovati goli protiv nošenja odjeće od životinjskog krzna.

Protest "Za Srbiju bez krzna" biće organizovan na centralnom beogradskom Trgu Republike od 11 do 12 časova, a organizatori kažu da će to biti "goli performans", piše Blic.

Aktivisti će nagi ležati u "krvavim" kostimima na gomili na pločniku, pokazujući simboliku životinja odranih na farmama, od kojih su mnoge ubijene još žive.

"Cilj je da skrenemo pažnju javnosti na svu okrutnost industrije krzna i besmisao ubijanja životinja u svrhu proizvodnje krznene odjeće zbog mode i glamura, kao i na posljedice po životnu sredinu i da produbimo saosećajnost građana Srbije za nezamislivu patnju koju trpe životinje u farmama za krzno", navodi Udruženje "Sloboda za životinje".

Protest se organizuje u okviru Nedjelje borbe protiv krzna koja se krajem novembra obilježava širom svijeta. Udruženje navodi da je kineska modna industrija jedna od najokrutnijih. Pored zečeva, lisica, rakuna i ostalih tipičnih krznaša u toj zemlji godišnje se ubije i više od dva ipo miliona pasa i mačaka.

"Da bi se dobio jedan krzneni kaput ili bunda, potrebno je da se ubije do 15 pasa, ili: do 20 dabrova, do 22 lisice, do 24 mačke, do 30 rakuna, do 34 nutrije, do 40 oposuma, do 200 činčila, do 240 hermelina, ili do 400 vjeverica", ukazuju aktivisti za zaštitu životinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije