Ex -Yu

Golim rukama podavio štence

Golim rukama podavio štence
Foto: Instagram | Golim rukama podavio štence
N.N.

Obožavani štenci od strane cijelog kvarta, koji su se nalazili kod kule Nenadović u Valjevu, izvučeni su iz kućice u noć i zadavljeni, kako je objavljeno na Instagram stranici Udruženja Čarna.

Na društvenu mrežu postavljene su i potresne fotografije počinjenog zvjerstva.

"Da li će iko odgovarati za ovako strašno delo? Da li ste svesni da čovek koji je uradio ovako nešto hoda tu, pored nas, pored naše dece!", na ovaj način započeta je objava na Instagramu od koje se ledi krv u žilama.

U njoj se navodi da je žena, koja ih je hranila svakog jutra i pripremala im doručak, zatekla užas.

"Vidi se da ih je neko izvlačio, jer je izvučeno do pola ono na čemu su u kućici spavali. Vratovi su im polomljeni. Bačeni su jedno pored drugog. Čak nije ni otrov, nego ih je čovek ubio golim rukama! Šta mislite, na šta je spreman sve taj čovek sutra? Čovek koji je izvlačio iz kućice nevine, male štence, jedno po jedno, i ubijao ", stoji na društvenoj mreži.

Istaknuto je da i one osobe koje ne vole životinje treba da zastanu i da se zapitaju.

"I kako ovako strašno delo da prođe bez kazne? Zar je tom čoveku mesto na ulici? Među našom decom? Jako je poražavajuća činjenica da tako monstruozno delo neće biti primećeno, neće biti osuđeno i da tako strašan čovek neće snositi posledice i neće biti sklonjen iz naše okoline. Zar moramo da se osvrćemo iza sebe čim padne mrak, umesto da institucije rade svoj posao i takve ljude smeste iza adekvatnih rešetaka?", naveli su iz Udruženja Čarna u Valjevu.

Napomenuli su i da svi, koji ostavljaju pse, treba dobro da razmisle šta rade.

"Ovo je zaista bio humaniji način, nego da ste sterilisali vašeg psa?", zaključak je objave na Instagramu.

(Telegraf.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Marketing tim / 21.09.2021 08:30

Sarajevo - Na Fakultetu za Saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu je otvoren Centar za sigurnost saobraćaja čije je opremanje pomoglo ASA Osiguranje.

ASA Osiguranje | ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Uspješni bosanskohercegovački osiguravatelj pomogao Centar za sigurnost saobraćaja Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA sa specijanim vozilom za simulaciju vožnje.

 „Naše aktivnosti realizujemo u skladu sa našim smjernicama podrške zajednici u kojoj djelujemo. Veća sigurnost svih učesnika u saobraćaju je nešto čemu mi u ASA Osiguranju posvećujemo veliku pažnju na strateškom i operativnom planu, te smo sa velikim zadovoljstvom podržali opremanje ovog centra sa softiciranim vozilom za simulaciju vožnje. Vjerujem da će ovo namjenski adaptirano vozilo zajedno sa ostalom visokokvalitetnom opremom koju Centar posjeduje, biti korisno za studente, i unaprijediti i olakšati im usvajanje novih znanja“, izjavio je Adnan Hodžić, predsjednik Uprave i Direktor ASA Osiguranja.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Fakultet za saobraćaj i komunikacije UNSA je od 14. do 16. septembra ugostio eminentne stručnjake i univerzitetske profesore iz EU i regiona u okviru „Erasmus +“ programa i projekta koji za cilj ima poboljšanje sigurnosti saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana.

U radnim sesijama tokom susreta učešće je uzeo i Arnes Hadžiosmanović, Izvršni Direktor i član Uprave ASA Osiguranja, koji je učesnicima održao predavanje na temu uloge osiguravajućih kuća u polju sigurnosti saobraćaja i najboljih praksi u BiH.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Povećanje stepena sigurnosti saobraćaja ima veliki uticaj na rad i finansijsko poslovanje osiguravajućih društava. Globalne i evropske prakse koje dovode u vezu rad osiguravajućih društava i institucija koje se bave sigurnošću saobraćaja nažalost nisu identične praksama koje imamo u BiH. Mi u ASA Osiguranju smatramo da sinergija između akademije, realnog sektora i relevantnih institucija koje se bave pitanjima sigurnosti saobraćaja je jedini ispravni put kojim sve interesne strane trebaju zajedničiki poći. ASA Osiguranje je kao odgovorno društvo već poduzelo konkretne korake u tom pravcu ne samo opremanjem Centra za sigurnost saobraćaja, nego i putem stipendiranja studenata zadnjih godina Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i garantovanjem radnog mjesta nakon uspješno okončanog studija. Na taj način kreiramo društveni i poslovni okvir za zajedničko djelovanje visokoobrazovanog akademskog kadra i realnog sektora, a u korist šire zajednice“, istakao je Hadžiosmanović.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Ovim povodom ASA Osiguranju je dodjeljena i zahvalnica ispred Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i strukovnog Udruženja inžinjera saobraćaja i komunikacija BiH, na pomoći koju ova renomirana osiguravajuća kuća pruža u edukaciji budućih inžinjera saobraćajne struke.

Najčitanije