Ex -Yu

Goran Džonić i njegov sin optuženi u slučaju ubistva porodice Đokić

Goran Džonić i njegov sin optuženi u slučaju ubistva porodice Đokić
Foto: Facebook/Arhiva | Goran Džonić i njegov sin optuženi u slučaju ubistva porodice Đokić

​NIŠ - Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Gorana Džonića i njegovog sina iz sela Moravac kod Aleksinca u slučaju ubistva tročlane porodice Đokić.

Kako prenose srpski mediji optužnica je stigla u sud, ali se još uvijek čeka njena potvrda.

Posljednji put tročlana porodica - Goran (57), Gorddana (56) i njihova kćerka Lildija (25) viđena je 26. septembra, a njihov nestanak rođaci su prijavili dva dana kasnije, kada su shvatili da mjenjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena.

Đokići se od nedjelje nisu javljali na telefone, a tog dana su posljednji put bili aktivni na Viberu, izjavila je medijima poslije nestanka njihova rođaka.

Od srijede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izvještavaju mediji, kada je intenzivirana i policijska potraga. Mediji su prenijeli da je njihov automobil folksvagen pasat crne boje snimila nadzorna kamera na praonici, kod mosta u Žitkovcu. Rođaci su svjedočili da su Đokići bili kod Goranove majke u selu Moravac, i pretpostavljalo se da su se odatle uputili ka Aleksincu.

Kako su dani odmicali, a od Đokića nije bilo traga, policija je intezivirala istragu i apelovala na građane da pomognu u istrazi, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju.

Međutim, potraga se završila tragično. Njihova tijela su pronađena 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac i bila su spaljena i zakopana.

Njihov, takođe spaljeni folksvagen pasat pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica.

Mediji su tada prenijeli da je obdukcija pokazala da su Đokići najprje ubijeni iz vatrenog oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije