Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Grabar-Kitarović: Hrvatska će ubrzati viznu liberaizaciju za Kosovo

Grabar-Kitarović: Hrvatska će ubrzati viznu liberaizaciju za Kosovo
Foto: Tanjug | Kitarović: Hrvatska će ubrzati viznu liberaizaciju za Kosovo
Tanjug

​TIRANA - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas u Tirani da će se Hrvatska založiti i ubrzati dobijanje vizne liberalizacije za građane Kosova i Metohije.

Ona je na konferenciji za novinare nakon završetka regionalne konferencije Brdo-Brioni, rekla da će u međuvremenu početi pregovori o priključenju Makedonije EU, a da će Hrvatska podržati i početak pregovora o priključenju Albanije.

"Takođe, želimo da BiH što prije krene napred, rekla je hrvatska predsjednica", prenijeli su albanski mediji.

"Nastavićemo proces Brdo-Brioni kako bismo sredili ovaj dio jugoistočne Evrope da postane dio evropske budućnosti", rekla je Kitarović izrazivši zadovoljstvo što je današnji sastanak bio konstruktivan i što su svi učesnici potvrdili svoj doprinos evroskom putu.

Moramo, rekla je, razgovarati o strategiji proširenja i rješavanju međusobnih problema da bi države Zapadnog Balkana postigle punopravno članstvo.

"Nastavićemo da radimo na tome", navela i podsjetila da će Hrvatska preuzeti predsedavanje Savjetom Evrope sredinom 2020. godine, kada će, kako je rekla, Zagreb imati vodeću ulogu u jugozapadnoj Evropi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije