Ex -Yu

Grabar-Kitarović poklonila Putinu hrvatski dres sa brojem 9

Grabar-Kitarović poklonila Putinu hrvatski dres sa brojem 9
Foto: Tanjug/AP | Grabar-Kitarović poklonila Putinu hrvatski dres sa brojem 9

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je u Kremlju predala ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu crveno-bijeli dres hrvatske fudbalske reprezentacije sa brojem 9 i ispisanim imenom Putina na njemu.

TAS S navodi da je Putin uz osmjeh prihvatio poklon, a hrvatska predsjednica mu je objasnila da je dres dobio "za večeras".

Navodi se da je Putin uputio dobrodošlicu Grabar-Kitarovićevoj u Kremlju.

"Prije svega želim da čestitam vašem timu na uspješnom učešću na Svjetskom prvenstvu. Siguran sam da ćemo večeras prisustvovati interesantnoj i lijepoj utakmici", rekao je Putin.

On je potom sa hrvatskom predsjednicom razgovarao o bilateralnim odnosima dve zemlje i ruskim investicijama u Hrvatskoj koje su dostigle sumu od oko 400 miliona dolara.

"Nadam se će ta brojka rasti", zaključio je Putin.

Hrvatska predsjednica stigla je ranije danas u Moskvu i u video poruci objavljenoj na Fejsbuku zahvalila se ruskim navijačima na toploj dobrodošlici tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu, pozvavši da u finalu između Francuske i Hrvatske navijaju za njenu zemlju.

"Pozdrav ruskim navijačima! U ime hrvatskih navijača, zahvaljujem se Rusiji na toploj dobrodošlici, vi ste divni domaćini. Hajde da danas navijamo za Hrvatsku. Hajde da navijamo zajedno", poručila je Grabar-Kitarovićeva.

Ona se prije početka finala, koje se igra od 17 časova na stadionu "Lužnjiki", a poslije susreta sa Putinom, sresti sa hrvatskim navijačima u Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije