Ex -Yu

Grabar Kitarović ponovo u "zengama" u Vukovaru

Grabar Kitarović ponovo u "zengama" u Vukovaru
Foto: Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović | Grabar Kitarović ponovo u "zengama" u Vukovaru

VUKOVAR - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je i ove godine u Vukovar došla u "zengama", kakave su tokom rata nosili hrvatski branitelji.

Riječ je o poludubokim cipelama žute boje, koje proizvodi fabrika obuće "Borovo" u Vukovaru.

U "zengama" su još neke ženske osobe, koje su se našle u pratni Grabar Kitarović.

Inače, u vukovarskoj bolnici počela je komemoracija povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, kojoj prisustvuje hrvatski državni vrh.

Uoči početka komemoracije, premijer Andrej Plenković rekao je da njegova vlada kontinuirano ulaže napore u razvoj grada Vukovara u svim aspektima.

"Naša vlada jako puno radi na pitanju pronalaska nestalih. Vodimo dijalog s drugim državama, međunarodnim organizacijama, i verujemo se da će oni dati rezultate. Dok se to pitanje ne reši, državne institucije neće stati", rekao je Plenković u krugu vukovarske bolnice.

Gradonačelnik Vukovara (HDZ), Ivan Penava, izjavio je da je zadovoljan velikim brojem iskoraka koji su učinjeni prema Vukovaru, ali da, kako je rekao, procesuiranjem ratnih zločina nije zadovoljan.

Ministar branitelja Tomo Medved je takođe govorio o nestalima i istakao da je to prioritet aktuelne vlade.

Inače, nešto prije 11 sati Kolona sećanja krenula je vukovarskim ulicama, od bolnice do Memorijalnog groblja.

Kandidat za predsednika i bivši premijer i lider SDP, Zoran Milanović, neće biti u Koloni sjećanja u Vukovaru, ali je prije zvaničnog početka komemoracije položio vijenac i odao počast žrtvama na Memorijalnom groblju.

U Koloni sjećanja neće biti ni predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), Milorad Pupovac, koji je juče položio vijenac na Memorijalnom groblju i poklonio se žrtvama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije