Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Grabar-Kitarović poručila Vučiću: U Kninu se vijorila i vijoriće se zastava Hrvatske

Grabar-Kitarović poručila Vučiću: U Kninu se vijorila i vijoriće se zastava Hrvatske
Foto: Arhivska fotografija | Grabar-Kitarović poručila Vučiću: U Kninu se vijorila i vijoriće se zastava Hrvatske
N.N.

ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije visokih zvaničnika iz našeg regiona nakon govora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na Kosovu. Tim povodom reagovala je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Hrvatska predsjednica je za Dnevnik.hr poručila da se "hrvatska zastava vijorila se u Kninu i prije Vučićeva govora i vijoriće se ubuduće."

Grabar-Kitarović takođe naglašava da ne želi dopustiti da Vučić definiše političku agendu u Hrvatskoj i da bi ga trebalo ignorisati.

HSLS (Hrvatska socijalno-liberalna stranka) traži sastanak vladajuće koalicije u povodu istupa predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o tome da je Slobodan Milošević srpski velikan koji je imao dobre namjere te da Knin nikada nije bio hrvatski grad.

Na tom sastanku predsjednik HSLS-a Darinko Kosor želi čuti jasne stavove Vlade Republike Hrvatske i koalicijskog partnera SDSS-a.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić na Kosovu je podsjetio na govor Slobodana Miloševića na Gazimestanu uoči rata devedesetih godina. O Miloševiću je rekao da je to bio "najveći lider u istoriji Srbije". Poručio je da je Srbija imala iluziju da je velika i moćna te da je Slobodan Milošević bio "veliki lider, ali mu želje nisu bile realne", zbog čega su Srbi platili veliku cijenu, ali nisu postali veći.

"Srbi su ginuli za Knin, za Sarajevo i za Prištinu. U Kninu se danas vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo. Slično je sa Sarajevom i Prištinom", poručio je Vučić.

Još nema službene reakcije iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova, a bivša premijerka Jadranka Kosor poziva na povlačenje hrvatskog ambasadora u Beogradu. Ministar boraca Tomo Medved smatra da se Vučiću u Hrvatskoj pridaje previše pažnje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije