Ex -Yu

Građane uznemirile eksplozije s vojnog poligona u Hrvatskoj

Građane uznemirile eksplozije s vojnog poligona u Hrvatskoj
Foto: Youtube / Printscreen | Građane uznemirile eksplozije s vojnog poligona u Hrvatskoj

​SLUNJ - Ovih dana stanovnike Pokuplja i Turopolja uznemirila je vojna aktivnost na vojnom poligonu Slunj. Iako iz MORH-a znaju obavijestiti kada su u toku vojne vježbe, ovaj put takvih informacija nije bilo.

Stanovnici Pokuplja i Turopolja, kako su se neki od njih požalili "Tportalu", ovih dana uznemirili su se zbog neuobičajno glasnih eksplozija koje su dolazile s vojnog poligona Slunj.

Iako, naravno, aktivnosti na vojnom poligonu nisu neobična stvar, ovaj put na stranicama Ministarstva odbrane Hrvatske nije bilo nikakve informacije o nekim vanrednim vojnim vježbama. Stoga su ih mediji pitali šta se to događa u Slunju.

"Na vojnom poligonu 'Eugen Kvaternik' kod Slunja od 20. februara do 8. marta 2024. godine sprovodi se saveznička vojna vježba s bojevim gađanjem. Hrvatska vojska u ovoj vježbi pruža podršku zemlje domaćina (Host Nation Support – HNS), a sprovođenje vježbe na teritoriji Republike Hrvatske definisana je Odlukom Vlade RH o prelasku granice Republike Hrvatske oružanih snaga država saveznica i Oružanih snaga Republike Hrvatske radi učestvovanja u zajedničkoj obuci i vježbama u 2024. godini", poručili su za "Tportal" iz MORH-a.

Radi se o odluci koja je donesena na zatvorenoj sjednici Vlade krajem januara, ali kako je proglašena povjerljivom, nije jasno ni ko učestvuje u njoj niti o kakvoj se tačno vježbi radi.

Iz MORH-a samo odgovaraju da se ona sprovodi u dnevnim i noćnim uslovima. "Tokom sprovođenja očekuje se pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje", poručuju iz MORH-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije