Ex -Yu

Građani Crne Gore ispred zgrade Vlade prate glasanje o rezoluciji

Građani Crne Gore ispred zgrade Vlade prate glasanje o rezoluciji
Foto: Youtube / Printscreen | Građani Crne Gore ispred zgrade Vlade prate glasanje o rezoluciji

PODGORICA - Ispred zgrade Vlade Crne Gore počeo je još jedan skup pod nazivom “Zaustavimo izdaju”, zbog odluke izvršne vlasti da danas u Generalnoj skupštini UN podrži usvajanje predložene rezolucije o Srebrenici.

Okupljeni kao i sinoć nose zastave Srbije i kraljevine Crne Gore.

Skupu prisustvuju i sveštena lica, poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin i potpredsjednik opštine Berane Mladen Premović.

Istim povodom skup je ispred zgrade Vlade Crne Gore održan i sinoć i na njemu je najavljeno da će danas glasanje o predloženoj rezoluciji pratiti na istom mjestu.

Organizatori skupa su: Srpski kulturni centar "Patrijarh Varnava", Srpski kulturni klub "Sveti Sava", Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, NVO "Herceg" – Pljevlja, NVO "Srpska nit", NVO "Božuri", NVO "Stupovi", NVO "Miholjski zbor", NVO "Serdar" i Noćni vukovi.

Oni su poručili da je "podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trodecenijske borbe", prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije