Ex -Yu

Građani Srbije od 1. novembra u Grčku pod određenim uslovima

Građani Srbije od 1. novembra u Grčku pod određenim uslovima
Foto: Tanjug/AP | Građani Srbije od 1. novembra u Grčku pod određenim uslovima

BEOGRAD - Ambasada Grčke u Beogradu izdala je uputstvo za sve vlasnike nekretnina iz Srbije, prema kome će od 1. novembra 2020. godine biti moguć ulazak do 400 osoba svakog mjeseca licima koja su stalno nastanjena u Srbiji.

Uslov za to je da se podnese zahtjev za izdavanje specijalne dozvole za ulazak u Grčku, koji se podnosi elektronski preko mejla Konzularnog odjeljenja Ambasade Grčke u Beogradu ([email protected]).

Uz zahtjev je, navodi se, neophodno podnijeti dokaz o stalnom nastanjenju u Republici Srbiji, fotokopiju formulara E9, putno osiguranje koje pokriva Kovid 19, prenose Večernje novosti.

Kako je ambasada navela, u njihovu zemlju dozvoljen je ulazak isključivo vlasniku nekretnine, a ne i članovima njegove ili njene porodice.

Takođe, ulazak u zemlju je moguć avionom, preko Međunarodnog aerodroma u Atini "Elefterios Venizelos", ili drumskim saobraćajem preko graničnog prelaza "Promahonas".

Dodaje se da su vlasnici dužni da pri ulasku u Grčku na graničnom prelazu pokažu potvrdu koju izdaje Konzularno odjeljenje Ambasade Grčke u Beogradu, zajedno sa fotokopijom formulara E9, validno popunjen PLF formular i QR kod, potvrdu na engleskom jeziku da su negativni na laboratorijsku kontrolu na virus COVID-19, koji je urađen najviše 72 sata prije ulaska u Grčku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije