Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Gradonačelnik Kotora spriječio smjenu, zapečatio vrata da odbornici ne uđu

Gradonačelnik Kotora spriječio smjenu, zapečatio vrata da odbornici ne uđu
Foto: Ilustracija | Gradonačelnik Kotora spriječio smjenu, zapečatio vrata da odbornici ne uđu
Beta

KOTOR - Kotorski odbornici nisu mogli da raspravljaju o smjeni gradonačelnika Vladimira Jokića jer im je onemogućeno uđu u zgradu Opštine. Po nalogu Jokića, vrata su bila zaključana i zapečaćena, prenose podgorički mediji.

Vrata su zaključana u prisustvu predsjednice lokalne Skupštine Dragice Perović i dijela lokalnih funkcionera kako bi, kako je navedeno u zapisniku, bilo "izvršeno fizičko obezbjeđivanje službenih prostorija SO Kotor u cilju privremenog onemogućavanja mogućeg vršenja radnji koje su najavljene za 24. 4. 2019".

Za danas je bila zakazana rasprava o smjeni Jokića nakon što je opozicija, koju čini Demokratska partija socijalista i nekoliko manjih stranaka, uz pomoć bivše odbornice Socijaldemokratske partije Brune Lončarević uspjela da obezbjedi većinu za smjenu.

SDP je bila dio vlasti u Kotor, ali je njihova odbornica Lončerević u međuvremenu podržala opoziciju u tom gradu koja traži smjenu Jokića. Ona je nakon toga isključena iz stranke.

DPS, nekoliko manjih stranaka i Lončarević, čiji je glas presudan, već su jednom bili smijenili Jokića, ali je Upravni sud odluku poništio.

U međuvremenu je za danas zakazana sjednica na kojoj je Jokić ponovo trebalo da bude smijenjen.

Predsjednik OO DPS Kotor i kandidat nove skupštinske većine za gradonačelnika Željko Aprcović kazao je da se "danas zacrvenila demokratija u Kotoru", prenijeli su podgorički mediji.

Istakao je da je to jedinstven slučaj u svijetu da se odbornicima na ovakav način zabranjuje da obavljaju svoj posao.

Gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić još je jednom pozvao premijera Duška Markovića i Vladu da raspuste SO Kotor, uvedu privremene mjere i raspišu vanredne lokalne izbore, te da se na taj način spriječi prekrajanje izborne volje Kotorana iz 2016. i promjena lokalne vlasti političkom korupcijom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije