Ex -Yu

Grenel: Sporazum se implementira

Grenel: Sporazum se implementira
Foto: Tanjug arhiva | Grenel: Sporazum se implementira

VAŠINGTON - Specijalni izaslanik američkog predsjednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, pozdravo je danas primjenu odredbi sporazuma koji je prištinska delegacija nedavno potpisala u Bijeloj kući u Vašingtonu.

"Sporazum se implementira. Trampova administracija preduzela je odlučnu akciju", prokomentarisao je Grenel na svom Twitter nalogu objavu Američke ambasade u Prištini o nedavnoj posjeti Delegacije SAD za energetska pitanja.

Ambasada SAD u Prištini objavila je na Twitteru da se Američka delegacija za energetska pitanja sastala se u Prištini sa predstavnicima vlade Kosova i predstavnicima poslovih krugova i razgovarala o potrebi da se diversifikuju energetski izvori, uključujući i uvođenje održivih energetskih alternativa kao ključan faktor da se obezbijedi energetska nezavisnot, bezbjednost i ekonomski razvoj.

Grenel je i retvitovao objavu Ambasade da je "posjeta američke delegacije za energetska pitanja uslijedila je samo nekoliko nedelja nakon što je međunarodna delegacija koju je predvodio Grenel posjetila Zapadni Balkan i tom prilikom ponovila da je vlada SAD snazno posvećena normalizaciji ekonomskih odnosa dogovorenoj 4. septembra u Vašingtonu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije