Ex -Yu

Grlić Radman: Moram svima da se izvinjavam zbog Milanovića

Grlić Radman: Moram svima da se izvinjavam zbog Milanovića
Foto: Tanjug/Foto Hina/Zvonimir Kuhtic | Grlić Radman: Moram svima da se izvinjavam zbog Milanovića
Tanjug

ZAGREB - Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je danas da zbog izjava predsjednika Zorana Milanovića o Ukrajini mora gotovo svima da se izvinjava.

"Moram da pozovem gotovo svakog ministra i izvinjavam se, da govorim da nije službena politika Vlade to što je rekao Milanović", naglasio je šef hrvatske diplomatije.

Naveo je i da u Ukrajini navodno postoji inicijativa da hrvatskog predsjednika proglase "nepoželjnom osobom", prenosi Hina.

Ministar smatra da se radi o pokušaju "destabilizacije hrvatske vlasti" koji je donio "veliku štetu reputaciji" u međunarodnoj zajednici.

Naglasio je kako Ukrajina nije prva država s kojom je Milanović uspio da "posvađa" Hrvatsku, jer su zbog njegovih izjava hrvatski ambasadori pozivani i u Bugarskoj, Austriji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini.

Milanović je u utorak poručio da Ukrajini nije mjesto u NATO savezu, da je riječ o jednoj od najkorumpiranijih zemalja na svijetu, da je predsjednik Viktor Janukovič 2014. zbačen vojnim pučem, kao i da je kriza na ukrajinsko-ruskim granicama posljedica američke unutrašnje politike.

Uslijedila je oštra reakcija zvaničnog Kijeva, a izjava hrvatskog predsjednika završila je u svjetskim medijima, navodi Hina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije