Ex -Yu

Gujon: Kramonova širi lažne vijesti

Gujon: Kramonova širi lažne vijesti
Foto: Tanjug | Gujon: Kramonova širi lažne vijesti

BEOGRAD - Direktor Uprave za saradnju sa dijasporu i Srbima u regionu Arno Gujon upozorio je da izvjestilac za Kosovo i Metohiju u Evropskom parlamentu Viola Fon Kramon širi lažne vijesti o navodnoj zabrani prelaska na graničnom prelazu Batrovci za vozila sa takozvanog Kosova.

"Ne širite lažne vesti zasnovane na lažnim snimcima. Sramotite se", napisao je Gujon na društvenoj mreži "Iks" reaugujući na objavu Kramonove koja je napisala da bi Srbija trebalo da pusti vozila da sa takozvnog Kosova na Batrovcima pređu granicu.

On je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo da se na svim graničnim prelazima, uključujući i Batrovce, sprovodi pojačana bezbjednosna kontrola, ukazujući da je to legitimno pravo svake suverene države.

"Kada je riječ o slobodi kretanja, ona u Srbiji postoji za sve i svuda, osim u našoj južnoj pokrajini Kosovu i Metohiji, gde privremeno vladaju međunarodno nepriznati separatisti, koji su nasilno preuzeli vlast", poručio je Gujon.

On je ukazao na to da tamo već 25 godina nema slobode kretanja, kako za Srbe, tako i za Rome i Gorance, što je posebno izraženo u vrijeme vjerskih praznika.

"Tada ih napadaju albanski ekstremisti, kao što je bio slučaj prošlog Božića, kada je albanski terorista pucao u dva civila i ranio srpsku decu Stefana (11) i Miloša (19). Taj terorista je trenutno na slobodi, dok ta dva dečaka žive u zatvoru na otvorenom u svom getu (takozvanoj `enklavi`)", napisao je Gujon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije