Ex -Yu

HDZ zadovoljan, očekuje da Grabar-Kitarović uđe u drugi krug

HDZ zadovoljan, očekuje da Grabar-Kitarović uđe u drugi krug
Foto: Tanjug/AP | HDZ zadovoljan, očekuje da Grabar-Kitarović uđe u drugi krug

ZAGREB - U sjedištu HDZ zadovoljni su rezultatom prvih izlaznih anketa po kojima je na današnjim predsedničkim izborima u Hrvatskoj Kolinda Grabar-Kitarović na drugom mestu nakon Zorana Milanovića.

"Od prvog dana smo tvrdili da će Kolinda Grabar-Kitarović ući u drugi krug. To su prvi rezultati i pokazali. Čestitamo joj na tom rezultatu", rekao je Branko Bačić, šef poslaničkog kluba HDZ u Saboru.

On napominje da je i dalje riječ o izlaznim anketama i konstatuje da je došlo do ukrupnjavanja glasova Milanovića, što nije bio slučaj na desnom centru, prenosi HRT.

"Očekujemo da aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uđe u drugi krug i onda pobedi", rekao je Bačić, a na pitanje šta ga zabrinjava kazao je da ga ništa ne zabrinjava i da očekuje bolje rezultate nego što su pokazale prve izlazne ankete.

Na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj kandidat SDP Zoran Milanović osvojio je 29,58 odsto glasova, dok je na drugom mjestu aktuelna predsjednica i kandidat HDZ Kolinda Grabar Kitarović sa 26,38 procenata, pokazuju prve izlazne anketa koje je objavila hrvatska televizija RTL.

Treći je nezavisni kandidat Miroslav Škoro sa 24,1 posto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije