Ex -Yu

Hadžiju: Čekamo da Sud zvanično zatraži međunarodnu potjernicu za Radoičićem

Hadžiju: Čekamo da Sud zvanično zatraži međunarodnu potjernicu za Radoičićem
Foto: Wikipedia | Hadžiju: Čekamo da Sud zvanično zatraži međunarodnu potjernicu za Radoičićem

PRIŠTINA - Ministarka pravde privremenih prištinskih institucija Aljbuljena Hadžiju izjavila je danas da se čeka odluka Osnovnog suda u Prištini da zvanično zatraži međunarodnu potjernicu za, kako je kazala, teroristom Milanom Radoičićem.

"Ministarstvo Pravde ima obavezu da uputi zahteve Suda drugim institucijama. U ovom slučaju, kada je u pitanju međunarodni poziv, čekamo da Sud uputi zahtev za međunarodno pozivanje i odmah ćemo bez odlaganja postupiti u skladu sa ovlašćenjima koja imamo", kazala je ona, prenosi KoSSev pozivajući se na prištinsku Ekonomia online.

Sve dok takva odluka ne bude donijeta, dodala je, ministarstvo koje ona vodi će djelovati bez odlaganja.

Hadžiju je u izjavi za Ekonomia online rekla da je Kosovo riješeno da traži od Srbije da preda Radoičića, iako to vidi kao priličan izazov jer – "Srbija je sama režirala teroristički napad".

Tvrdi i da će se Srbija potruditi da sama rješava slučajeve kako bi, kako je kazala, zločince amnestirala, ali je uvjerenja da do toga neće doći.

"Odlučni smo da tražimo predaju zločinca Radoičića, da nastavimo sa suđenjem. Razumem da je to izazovno jer je sama Srbija režirala ovaj teroristički napad i ne radi se samo o jednoj osobi, kako je pokušao da kaže advokat teroriste Radoičića, već Srbija stoji iza ovog napada. Ulažemo maksimalne napore da dovedemo zločince na Kosovo. Postoji odlučnost. Takvi zločini neće biti amnestirani, takvi zločini će dobiti institucionalni odgovor na osnovu zakona na snazi", kazala je ona za ovaj medij.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije