Ex -Yu

Haos na suđenju za masakr kod Mladenovca: Roditelji žrtava napali Blažića

Haos na suđenju za masakr kod Mladenovca: Roditelji žrtava napali Blažića
Foto: Tanjug | Haos na suđenju za masakr kod Mladenovca: Roditelji žrtava napali Blažića

SMEDEREVO - Optuženi Uroš Blažić nakratko je danas uveden u sudnicu Višeg suda u Smederevu, iz koje je odmah morao da bude izveden pošto su ga napali roditelji žrtava.

U sudnicu je ušla i ekipa hitne pomoći, koja je izvela jednu ženu.

Kako Tanjug saznaje u sudu, čim je Blažić uveden u sudnicu na njega su nasrnuli članovi porodice ubijenih i ranjenih, zbog čega je odmah izveden.

Majka ubijenih Kristine i Milana Panić, Zorica Panić je novinarima ispred suda rekla da je Blažić ušao pognute glave i pitala “gde je ono junaštvo kad nam je streljao decu”.

“Gde je ta hrabrost, ti si streljao moju decu. U mog sina on je sasuo 10 metaka, a osam u ćerku”, rekla je Panić i dodala da ona ne prihvata suđenje, već samo doživotnu kaznu zatvora.

Ona je rekla i da je tokom incidenta po uvođenju Blažića u sudnicu, klupa polomljena i da se zbog toga čulo da je nešto puklo.

Navela je i da ovo nije suđenje nego mučenje.

Kada su svi izašli iz sudnice, Hitna pomoć je ukazala medicinsku pomoć ljudima kojima je pozlilo.

Blažić, s pancirom na sebi, lisicama na rukama i lancima na nogama u pratnji desetak policajaca je doveden u sudnicu, a odmah i izveden.

U Višem sudu u Smederevu danas je trebalo da počne suđenje Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet ljudi i pokušao da ubije još 20, od kojih je ranio 12.

U tom sudu treba da se održi pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, a na kojem bi Uroš Blažić i njegov otac Radiša Blažić, koji je takođe optužen, trebalo da se kratko izjasne o krivici.

Po završetku pripremnog ročišta sudija zakazuje glavni pretres (suđenje) na kojem bi Blažić trebalo detaljno da iznesu odbranu.

Blažić je na saslušanju u tužilaštvu priznao krivicu, ali u svojoj odbrani nije pokazao ni malo kajanja za počinjeni masakr, već je pokušao sebe da predstavi kao žrtvu podsmeha žitelja mjesta u kojima je počinio zločin, navodi se u optužnici u koju je Tanjug imao uvid.               

Jedan od advokata oštećenih Nebojša Perović rekao je  da će se pripremno ročište nastaviti u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, ali nije mogao da precizira kada.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije