Ex -Yu

Hapšenje u Kninu: Pjevao pjesme iz '95. koje vrijeđaju Hrvatsku

Hapšenje u Kninu: Pjevao pjesme iz '95. koje vrijeđaju Hrvatsku
Foto: PU šibensko-kninska | Hapšenje u Kninu: Pjevao pjesme iz '95 koji vrijeđaju Hrvatske

KNIN - U Policijskoj stanici Knin završeno je kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim (63) za povredu ugleda Hrvatske.

Kako su izvijestili iz policije, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, kao pripadnik muzičke grupe, izvodio pjesme koje su nastale tokom 1995. godine čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgnuli ruglu, preziru i javnom omalovažavanju.

"Takođe, prilikom nastupanja i izvođenja pjesama je nosio određen znakova i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, a što je javno objavljeno na društvenim mrežama čime je počinio i prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", saopšteno je iz šibenske policije.

ŠibenikIN saznaje kako je policija imala saznanja o tim snimljenim događajima koji se nisu dogodili u Kninu, ali kad je osumnjičeni došao na područje Knina, priveden je.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je krivična prijava dostavljena Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku dok će protiv njega biti podnesen i Optužni prijedlog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije