Ex -Yu

Haradinaj: Mogerini odgovorna za prekid dijaloga Beograda i Prištine

Haradinaj: Mogerini odgovorna za prekid dijaloga Beograda i Prištine
Foto: N.N. | Haradinaj: Mogerini odgovorna za prekid dijaloga Beograda i Prištine

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, optužio je danas šeficu evropske diplomatije Federiku Mogerini da je odgovorna za prekid dijaloga Beograda i Prištine.

Haradinaj je novinarima nakon sjednice vlade rekao da je Mogerinijeva odgovorna jer je, kako je rekao, u priču o normalizaciji odnosa uvela temu o korekciji granica sa Srbijom.

"Mislim da je gospođa Mogerini odgovorna za prekid dijaloga. Ona je dijalog o normalizaciji odnosa pretvorila u dijalog o teritoriji, što je prouzrokovalo štetu regionu. Žalosno je to zbog velikog uloga Evropske unije. Takav njen stav je neprihvatljiv ", rekao je Haradinaj, prenosi KTV.

Odbio ostavke gradonačelnika sa sjevera

Privremene prištinske institucije odbile su danas da prihvate ostavke gradonačelnika četiri srpske opštine na sjeveru Kosova, jer ih smatraju neustavnim.

Premijer Ramuš Haradinaj je novinarima nakon sjednice vlade rekao da ostavke nisu prihvaćene, jer su adresirane na Kosovo i Metohiju umjesto na tzv. "Republiku Kosovo" i da zato nisu prihvaćene, prenijela je Koha onlajn.

"Ostavke nisu pihvaćene, jer su neustavne. Na njima piše ''Kosovo i Metohija''", rekao je Haradinaj.

Upitan o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Haradinaj je rekao da svako ko govori o korekciji granica šteti regionu.

Haradinaj je rekao da nije dobro to što bivši pripadnici tzv. OVK dobijaju poziv za saslušanje iz Haga, te da se među njima, kako je rekao, i neki od njegovih bliskih saboraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije