Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Haradinaj: Najava humanitarne katastrofe - planirani scenario

Haradinaj: Najava humanitarne katastrofe - planirani scenario
Foto: Facebook | Haradinaj: Najava humanitarne katastrofe - planirani scenario
Tanjug

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da su upozorenja da sjeveru KiM preti humanitarna katastrofa "planirani scenario", pišu prištinski mediji.

Haradinaj je rekao da je prištinska vlada svjesna takvog "plana improvizacije humanitarne krize" i da ima dokaze da određene osobe kriju prehrambene proizvode kod kuće.

"Imamo dokaz o tom scenariju, o ljudima koji su uključeni. Nećemo dozvoliti da propustimo bilo kakve proizvode jer su građani Kosova", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare nakon sjednice prištinske vlade, prenosi RTK na albanskom.

On tvrdi da se "aktiviranje tog scenarija" planira u četvrtak, dodaje Klan Kosova.

Haradinaj je ocijenio da postoji tendencija da se Priština prisili da zatvori oči pred krijumčarenjem.

"Ne smijemo to da dozvolimo, ne zbog bilo kakvog prehrambenog proizvoda, već zato što krijumčari mogu da nose narkotike i oružje", naveo je Haradinaj.

Prema pisanju lista "Politika", žitelji četiri opštine na sjeveru KiM - Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka, nalaze se na korak od humanitarne katastrofe jer u prodavnicama nedostaje osnovnih životnih namirnica.

List podsjeća da sedam mjeseci otkako su privremene prištinske vlasti jednostrano uvele takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, oko 400 privatnika, vlasnika radnji sa prehrambenom robom, planira da zatvori ove objekte, jer su im rafovi prazni, a već nekoliko dana im ne stižu mlijeko i mliječni proizvodi, kao ni zejtin, šećer i so.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije