Ex -Yu

Haradinaj moli da se ne ukidaju donacije KiM: "Niste stvorili parazita"

Haradinaj moli da se ne ukidaju donacije KiM: "Niste stvorili parazita"
Foto: Twitter | Haradinaj moli da se ne ukidaju donacije KiM: "Niste stvorili parazita"

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, apelovao je danas na države donatore da ne umanjuju podršku Prištini, zahvaljujući kojoj je, kako je rekao, "Kosovo postalo održivije mjesto za život, a bilježi i napredak u reformama".

Haradinaj je na tribini posvećenoj koordinaciji inostranih donatora Kosovu, rekao da su donacije i doznake koje Priština dobija posljednjih 20 godina veoma korisne i doprinijele su napretku.

"Nemojte biti razočarani bilo kakvim postupcima koje ste mogli vidjeti na Kosovu i ne umanjujte vašu podršku. Vi niste stvorili parazita, već državu koja napreduje", rekao je Haradinaj, prenosi "Kosovapres".

Šefica Kancelarije EU u Prištini, Natalija Apostolova izjavila je da su donacije EU od oko 100 miliona evra godišnje namijenjene vladavini prava, ekonomiji, obrazovanju, poljoprivredi i energetici.

"Ove donacije su zaista pomogle živote građana na Kosovu. Ovaj forum je prilika da se vidi šta je postignuto i da se naprave planovi za budućnost", rekla je Apostolova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije