Ex -Yu

Haradinaj posljednja žrtva ruskih šaljivdžija koje su "nasamarili" i Guaida

Haradinaj posljednja žrtva ruskih šaljivdžija koje su "nasamarili" i Guaida
Foto: Tanjug/AP | Haradinaj posljednja žrtva ruskih šaljivdžija koje su "nasamarili" i Guaida

PRIŠTINA - Vladimir "Vovan" Kuznjecov i Aleksej "Leksus" Stoliarov, ruski radijski voditelji poznati po svom telefonskom "trolovanju" političara iz cijelog svijeta, ponovo su udarili, a ovoga puta meta je bio Ramuš Haradinaj, premijer Kosova.

U postu koji je uklonjen sa njegovog Twitter naloga, Ramuš je poželio svom "prijatelju Petru Porošenku i njegovom budućem premijeru Vovanu Leksusovu sve najbolje i pobjedu u drugom krugu izbora u nedjelju", prenio je "Sputnik International".

Post je očigledno obrisan nakon što je zvaničnik ili jedan od Haradinajevih pomoćnika shvatio da je "Vovan Leksusov" samo spoj imena komičara.

Nažalost, Haradinaj nije uspio da izbriše tvit prije nego što su ga pokupili drugi korisnici, koji su slikali post i širili ga putem interneta.

"Kako političari i dalje padaju na to?", zapitao se britanski novinar Šon Voker, sugerišući da su Vovan i Leksus vjerovatno pozvali Haradinaja i predstavili se kao ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

On navodi da će vjerovatno uskoro biti objavljen i audio snimak njihovog posljednjeg poziva.

Nekolicina je spekulisala o tome šta je moglo navesti Haradinaja da padne na tako očiglednu šalu, pri čemu je jedan korisnik sugerisao da bi možda razlog mogao biti to "što je Haradinaj usamljen i jedva čeka da razgovara sa nekim".

Britanski novinar i stručnjak za istočnu Evropu Grejem Filips našalio se u vezi sa obrisanim tvitom, sugerišući da je Haradinaj mogao lako da provjeri da li ga neko "troluje".

"Haradinaj je mogao lako da sazna da ga neko zeza da je uopšte pratio vijesti proteklih nekoliko godina, ili da je samo guglao Vovan Leksusov", napisao je on.

Inače, Vovan i Leksus često "prenkuju" poznate ličnosti i političare, a jedna od njihovih najpoznatijih šala je ona kada su nazvali samoproglašenog privremenog predsjednika Venecuele Huana Guaida i predstavili se kao predsjednik Švajcarske, te mu ponudili zlato koje Nikolas Maduro čuva u ovoj zemlji. Opširnije o tome možete pročitati na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije