Ex -Yu

Haradinaj šalje albansku robu na sjever Kosova?

Haradinaj šalje albansku robu na sjever Kosova?
Foto: Ilustracija | Haradinaj šalje albansku robu na sjever Kosova?

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj tokom popodneva će uputiti četiri kamiona albanskih trgovinskih lanaca na sjever Kosova, i to uz asistenciju Kfora i Kosovskih bezbjednosnih snaga, saznaju "Večernje novosti".

Nakon što su privrednici sa sjevera Kosova jutros kao znak protesta zbog ogromnih taksa koje je Priština uvela prije više od sedam mjeseci stupili u štrajk i nisu otvorili svoje objekte - od prodavnica do frizerskih salona, list navodi da je namjera Haradinaja da sa kamiona prodaju namirnice stanovništvu četiri srpske opštine - Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću.

Haradinaj je, reagujući na odluku privrednika sa područja opština Zubin potok, Leposavić, Zvečan i sjeverna Kosovska Mitrovica da zatvore poslovne objekte, na svojoj Facebooku stranici objavio da privremena kosovska vlada, u saradnji sa kosovskim preduzećima, otvara maloprodajne objekte u tim opštinama "da bi zaštitila građane".

On je naveo da njegov kabinet, u saradnji sa poslovnom zajednicom i vlasnicima privrednih preduzeća sa Kosova, a poslije konsultacija sa svim relevantnim institucijama, "organizovao otvaranje maloprodajnih objekata u opštinama na sjeveru Kosova".

Haradinaj je situaciju na sjeveru Kosova ocijenio "kao simulaciju humanitarne katastrofe i kao još jedan neuspio pokušaj Srbije da destabilizuje situaciju na Kosovu".

On je naglasio da je "Kosovo danas još jednom dalo institucionalni odgovor na orkestrirane akcije Srbije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije