Ex -Yu

Hirurg krio dio tijela pokojnika?

Hirurg krio dio tijela pokojnika?
Foto: Klinički centar Crne Gore - kccg.me | Hirurg krio dio tijela pokojnika?

PODGORICA - Policija je prekjuče pretresala prostorije na hirurgiji Kliničkog centra u Podgorici po prijavi porodice pokojnika da je vaskularni hirurg N. F. prikrivao dokaze, odnosno neovlašćeno iz ustanove iznio dio ljudskog tijela.

Vijestima” je više izvora nezvanično saopštilo da je saslušano više osoba i da su zaposleni na vaskularnoj hirurgiji u ostavi tog odjeljenja Kliničkog centra pronašli teglu u kojoj je, kako se pretpostavlja, dio abdominalne aorte, koju je N. F, kako tvrdi porodica pokojnika, prethodno odnio iz te zdravstvene ustanove.

Ta informacija nezvanično je potvrđena iz više izvora u Upravi policije, ali i Kliničkog centra.

Osnovno državno tužilastvo, prema nezvaničnim saznanjima, dalo je nalog da se pronađeni materijal uputi na vještačenje.

“Vijesti” nisu uspjele da stupe u kontakt sa vaskulranim hirurgom kojeg porodica optužuje za prikrivanje dokaza - dijela tijela pokojnika, ali i nesavjesno liječenje sa smrtnim ishodom. Redakcija je na više telefonskih brojeva pokušala da dobije ljekara N. F., ali on nije odgovorio na pozive i poruku. “Vijesti” su kontaktirale i privatnu ordinaciju vaskularnog hirurga, iz koje su kazali da ljekar nije trenutno tu...

Iz Kliničkog centra su zvanično potvrdili da policija vodi istragu po prijavi. Nisu, međutim, precizirali protiv koga.

Na pitanja  da li je tačno da je policija pretresala prostorije te ustanove, po prijavi za prikrivanje dokaza i nesavjesnog liječenja sa smrtnim ishodom i šta će preduzeti povodom tog slučaja, odgovorili su:

“Potvrđujemo da je policija vršila istragu u skladu sa prijavom koju je imala i u potpunosti sarađujemo kao i uvijek sa svim državnim organima. Svoje postupke Klinički centar Crne Gore će uskladiti sa rezultatima istrage koju policija sprovodi bez prejudiciranja istih”.

Prema nezvaničnim saznanjima, vaskularni hirurg je prije dvadesetak dana operisao pacijenta koji je preminuo nakon nekoliko dana.

Iz policije su nezvanično kazali da je porodica pacijenta podnijela krivičnu prijavu zbog navodnog nesavjesnog liječenja sa smrtnim ishodom. Član porodice preminulog, kako su pojasnili, u privatnoj ordinaciji vaskularnog hirurga prije nekoliko dana uočio je navodno teglu sa dijelom ljudskog tijela na kojoj je bilo napisano ime i prezime pokojnika. Porodica je nakon toga podnijela prijavu zbog prikrivanja dokaza, pa je policija po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva prekjuče pretresala privatnu ordinaciju u kojoj N. F. radi, prostorije Kliničkog centra i saslušavala medicinsko osoblje vaskularne hirurgije.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva juče nisu odgovorili kojim povodom je policija pretresala prostorije Kliničkog centra, da li je to urađeno po njihovom nalogu a u vezi sa prijavom o navodnom prikrivanju dokaza, u kojoj fazi je postupak i da li je tačno da je pronađen dio ljudskog organa.

Saopštili su da će se oglasiti u ponedjeljak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije