Ex -Yu

Hoti uhapšen zbog prijetnje Kurtiju, Kurti traži oslobađanje

Hoti uhapšen zbog prijetnje Kurtiju, Kurti traži oslobađanje
Foto: Arhiva | Hoti uhapšen zbog prijetnje Kurtiju, Kurti traži oslobađanje

PRIŠTINA - Kosovska policija uhapsila je danas člana Socijaldemokratske inicijative Hadžija Hotija zbog pretnje lideru Pokreta Samoopredeljenje Aljbinu Kurtiju, i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

To je izjavio portparol kosovske policije Daut Hodža, prenosi prištinski portal Lajmi.

Hoti je na svom Fejsbuku napisao u subotu da Kurti "ima dvije mogućnosti - ili da napusti Kosovo ili da bude ubijen", ali je zatim izbrisao taj post navodeći da je došlo do "tehničke greške".

"Sve akcije su preduzete u saradnji i koordinaciji sa organima pravosuđa, kod osumnjičenog je izvršen pretres i nije pronađen kod kuće, ostavljen mu je poziv da se odmah prijavi policiji i sve policijske jedinice su obaviještene da ga uhapse kad ga sretnu. Osumnjičeni je nakon što se pojavio u policiji po nalogu tužioca poslat u pritvor od 48 sati na dalji postupak“, rekao je Hodža.

Kurti traži oslobađanje Hotija

Lider kosovskog Pokreta Samoopredeljenja Aljbin Kurti zatražio je danas puštanje na slobodu člana Socijaldemokratske inicijative Hadžija Hotija, koji mu je putem društvenih mreža prijetio.

Kurti je na svom Fesjbuku napisao da bi najbolje bilo da Hoti bude pušten na slobodu kako bi bio sa svojom porodicom i kod kuće dočekao novu 2020. godinu, prenosi Kosovo onlajn.

"Ja nisam Džon Fidžerald Kenedi, Hadži Hoti nije Li Harvi Osvald. Ne mogu da procijenim bezbjednosna pitanja, niti se miješam u pravdu, ali vjerujem da bi bilo lijepo da gospodin Hoti bude pušten na slobodu da dočeka Novu godinu s porodicom, kod kuće", napisao je Kurti.

Kurtijev pokret Samoopredeljenje saopštio je da je podnio krivičnu prijavu protiv kandidata za poslanika iz Socijaldemokratskoj inicijtive Hadži Hotija i naglasio da jezik zločina nema mjesta u politici.

Pokret dodaje da ne zna da li je prijetnja naručena ili je objavljena zbog mržnje prema Kurtiju.

"Te stvari treba da otkriju policija i tužilaštvo", navode u Samoopredjeljenju i objašnjavaju da je Hoti dio koalicije koja je poznata "po lošem upravljanju i zarobljavanju države", kao i da Hotijeve javne objave na društvenim mrežama pokazuju da je nasilnik i veliki obožavatelj kosovskog predsjednika Hašima Tačija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije