Ex -Yu

Hrvat napravio haos: Pokušao zgaziti policajce, ukrao auto i motor

Hrvat napravio haos: Pokušao zgaziti policajce, ukrao auto i motor
Foto: Ilustracija | Hrvat napravio haos: Pokušao zgaziti policajce, ukrao auto i motor

ZADAR - Nakon raspisane potrage Policijske uprave zadarske, u subotu ujutro u 06:30 sati u mjestu Šaševa, pored Gline, interventna policija PU sisačko moslovačke u mercedesu zagrebačkih registarskih oznaka zatekla je 32- godišnjaka, koji je nakon utvrđivanje identiteta uhapšen i odveden u prostorije PU zadarske.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je on, najprije 27. novembra u večernjim satima u Zadru, na benzinskoj pumpi u svoj BMW natočio gorivo koje nije platio nakon čega se odvezao na područje predjela Bokanjac, Put Gumlina, gdje je provalio u prostorije firme za elektroinstalacije 42-godišnjeg vlasnika odakle je pokušao da ukrade veću količinu električnih kablova.

Nedugo zatim policija je u ulici Put Vrela uočila vozilo koje se prema saznanjima dovodi u vezu s navedenom provalom, te je isti u cilju skrivanja od policijskih službenika, s ugašenim svjetlima na vozilu dovezao se i parkirao na makadamski parking u uici Put Gaja.

Prilikom pokušaja policajaca utvrđivanja identiteta osobe koja se nalazi u vozilu, isti je u namjeri kako bi pobjegao policijskim službenicima, vožnjom pokušao da ih pregazi, i to u namjeri da ih usmrti, a pri takvoj vožnji oštetio je i 2 vozila u vlasništvu  57-godišnje žene, naveli su u policiji.

"Policijski službenici su u namjeri da zaštite svoj život i spriječe predmetnoga u bijegu u pneumatike njegova vozila ispalili više streljiva, nakon čega se isti vozilom dao u bijeg u pravcu ulice Put Nina, gdje je vozilo naknadno pronađeno. Nakon toga je u ulici Ivana Meštrovića provalio u pekarnicu u vlasništvu 34-godišnjaka iz koje je otuđio nešto više od 2000 kn i ključeve vozila opel kombo, nakon  čega se odvezao u mjesto Bibinje, gdje je prijeteći nožem od 31- godišnjaka pokušao iznuditi veći novčani iznos", navodi se u saopštenju.

On se tu nije zaustavio, već je potom u Zadru u Skradinskoj ulici otuđio motor Jamaha, 21-godišnjeg vlasnika, koji je ukrcao u prethodno otuđeno vozilo, a zatim se dovezao do porodične kuće, te se sa svojom djecom navedenim vozilom odvezao na područje grada Zagreba, gdje je na gradskom predjelu Borongaj našao smještaj.

"U neposrednoj blizini smještaja pronađen je otuđeni motocikl, a na području mjesta Šaševa u blizini zaticanja predmetnog pronađen je i otuđeni automobil Opel Kombo, na kojem su bile postavljene nepripadajuće registarske pločice", dodaje se u saopštenju.

Protiv 32-godišnjaka je podnesena krivična prijava prijava zbog krivičnih djela  "Teško ubojstvo u pokušaju na štetu policijskih službenika",  "Teških krađa", "Krađe vozila i motocikla", pokušaja Iznude i "Povrede djetetovih prava".

Juče je priveden pritvorskom nadzorniku PU zadarske, a potom ispitan kod Županijskom državnog tužioca, nakon čega mu je od strane sudije istrage istome određen istražni zatvor.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije