Ex -Yu

Hrvatska donirala Crnoj Gori 10.000 doza vakcine Astra Zeneca

Hrvatska donirala Crnoj Gori 10.000 doza vakcine Astra Zeneca
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Hrvatska donirala Crnoj Gori 10.000 doza vakcine Astra Zeneca

PODGORICA - Crnogorskim zdravstvenim vlastima uručena je u petak donacija od 10.000 doza vakcina AstraZeneca koje je toj zemlji donirala Hrvatska što će pomoći procesu masovne vakcinacije stanovništva.

 

Uručujući donaciju, privremeni otpravnik poslova hrvatske ambasade u Crnoj Gori Tomislav Pavković rekao je da je ona izraz solidarnosti prema svim građanima Crne Gore, što je jedna od osnovnih evropskih vrijednosti koju Hrvatska želi promovisati na području zapadnog Balkana i okruženja i time poslati poruke o dobrobitima članstva u EU.

Crnogorska ministrica zdravstva Jelena Borovinić Bojović zahvalila je hrvatskom državnom vrhu i svim građanima Hrvatske na vrijednoj donaciji, koja će, kako je kazala, pomoći procesu masovnog cijepljenja u Crnoj Gori.

U toj je zemlji do sada vakcinisano skoro 250.000 stanovnika, a gotovo polovina njih je potpuno imunizovana s dvije doze vakcine.

Crnogorski institut za javno zdravstvo objavio je da je broj aktivnih slučajeva u toj zemlji manji nego u 18 država članica Europske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije