Ex -Yu

Hrvatska korak bliže nabavci višenamjenskog borbenog aviona

Hrvatska korak bliže nabavci višenamjenskog borbenog aviona
Foto: Anadolija | Hrvatska korak bliže nabavci višenamjenskog borbenog aviona

ZAGREB - Vijeće za odbranu Hrvatske danas je održalo 14. sjednicu koju su, u skladu sa Zakonom o odbrani, zajednički sazvali Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Na sjednici Vijeća za odbranu razmotreno je pitanje nabave višenamjenskog borbenog aviona za potrebe opremanja Oružanih snaga Republike Hrvatske, saopšteno je iz Kancelarije predsjednika.

"Na sjednici je Vijeće za odbranu razmotrilo zaključke Međuresornog povjerenstva za nabavku višenamjenskog borbenog aviona. Vijeće je zahvalilo Međuresornom povjerenstvu za nabavku višenamjenskog borbenog aviona i Radnoj skupini za stručnu podršku međuresornom povjerenstvu na kvalitetno odrađenom poslu te dalo podršku Vladi u dovršetku postupka odabira višenamjenskog borbenog aviona, za što je nadležna Vlada", saopšteno je iz Kancelarije predsjednik Hrvatske.

Sjednici su prisustvovali svi članovi Vijeća za obranu: Predsjednik Republike, predsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar finansija, ministar odbrane, ministar vanjskih i evropskih poslova, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, predsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora, savjetnik predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost.

Nezvanično je najavljeno kako bi odluka o nabavki višenamjenskog borbenog aviona mogla biti donesena 28. maja, na Dan Oružanih snaga Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije