Ex -Yu

Hrvatski ministar: Pelješki most u prometu od juna sljedeće godine

Hrvatski ministar: Pelješki most u prometu od juna sljedeće godine
Foto: Milan Sabic/PIXSELL | Hrvatski ministar: Pelješki most u prometu od juna sljedeće godine

ZAGREB - Hrvatski ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković izjavio je danas da će Pelješki most biti u prometu od juna 2022. godine.

"To je trenutno najveći infrastrukturni projekat u Hrvatskoj, kojim se večeras nakon više od 300 godina napokon spaja hrvatska teritorija", rekao je Butković uoči sednice vlade u užem sastavu, prenosi Hina.

Za večeras je planirano postavljanje posljednjeg segmenta konstrukcije mosta, čime će on biti u cjelosti spojen i povezati kopneni dio Hrvatske, kod Komarne u blizini Stona, s Brijestom na pelješkoj strani.

Butković je najavio da će na večerašnjem događaju, pored ostalih, biti premijer Hrvatske Andrej Plenković, čelnici Hrvatskih cesta i on.

Dodao je da se ne radi o svečanom otvaranju mosta, jer se preko njega, kao ni na prilaznim putevima, još uvijek neće saobraćati, te da se radovi nastavljaju.

Butković je naveo takođe da na večerašnji događaj nije pozvan hrvatski predsjednik Zoran Milanović jer se ne radi o otvaranju mosta, već o obilasku radova, odnosno svečanom obilježavanju uoči postavljanja posljednjeg dijela konstrukcije mosta.

"Kada bude svečano otvaranje mosta, biće pozvan i predsjednik Milanović", rekao je, dodajući da je s Pelješkim mostom on ostvario sve svoje političke ambicije, ali i da je pred njim i državom sljedeći veliki projekat u saobraćajnom resoru - obnova željezničke infrastrukture.

"Sam most bi trebao da bude gotov početkom sljedeće godine, a sa svom procedurom upotrebnih dozvola, tehničkog pregleda i završetkom pristupnih puteva planira se otvaranje mosta s pristupnim cestama negde u junu 2022. godine, prije turističke sezone", rekao je Butković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije