Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Hrvatski suverenisti i Tomašić prelomili, podržaće Škoru

Hrvatski suverenisti i Tomašić prelomili, podržaće Škoru
Foto: N.N. | Hrvaski suverenisti i Tomašić prelomili, podržaće Škoru
Tanjug

ZAGREB - Nakon što je nekadašnji premijer Zoran Milanović objavio kandidaturu za predsjednika Hrvatske, evroparlamentarka Ruža Tomašić i Hrvatski suverenisti su prelomili i poručili da će podržati Miroslava Škoru, poznatog muzičara, a ne aktuelnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Prema pisanju portala Dnevno, kandidatura Milanovića za predsjednika države posebno je usijala atmosferu u političkoj areni Hrvatske, a nervoza, kako kažu, dopire iz okruženja aktuelne predsjednice koja se nedavno, po svemu sudeći, naivno odrekla desnog biračkog tijela.

Ipak, čini se da je desnica pronašla pravog protivkandidata, koji vrlo spretno može parirati i aktualnoj predsjednici i Milanoviću.

Riječ je, piše portal, o doktoru Miroslavu Škori, poznatom muzičaru kojeg su, gostujući u "Bujici", podržali i Hrvatski suverenisti.

General Sačić i pravnik Pero Kovačević tvrdili su tokom emisije kontroverznog desničara Velimira Bujanca da ne vide razliku između Milanovića i Grabar-Kitarović, njih su dvoje, kažu, isti, a, prema njihovu mišljenju, hrvatski je narod naklonjen Škori.

"Milanović je u aprilu 2014. godine, u Mariji Bistrici izjavio da 'nije i nikada neće biti predsjednik Hrvatske'. Toliko o njegovoj verodostojnosti, ali, u jednom je bio u pravu - on zaista nikada neće biti predsjednik", podsjetio je Kovačević, na kojeg se nadovezao Sačić, tvrdeći da je Milanović pokazao kako ima vrlo nizak nivo socijalne inteligencije i to zato što je izjavio da nikada za sebe nije rekao da je pošten političar i čovjek.

Kao posebno zanimljiv dio emisije izdvaja se onaj u kojem je gostovala Ruža Tomašić.

"Moj glas 100 posto ide Škori! Ne podržavam Kolindu jer nas je iznevjerila! Vjerujem da jedino Miroslav Škoro može da spriječi povratak Milanovića i vrati Hrvatsku Hrvatima!", otkrila je prva dama Hrvatskih suverenista, pritom demantirajući medijske napise o tome da bi na predsjedničkim izborima podržala Kolindu Grabar-Kitarović.

Podgvrdila je da ju je Škoro u izbornoj noći nakon evropskih izbora lično kontaktirao čestitajući joj na 70.000 osvojenih glasova.

Milanovć, i Grabar-Kitarović za Sačića su isti proizvod Zrinjevačke škole, a njihov je glavni šef, kaže, Budimir Lončar.

"Tu je i njihov mentor Mate Granić, njihov je bio i Sanader", podsjetio je general, dok je pak Kovačević stava da, čim Šeks kaže kako će predsjednica pobijediti, njen poraz je zagarantovan.

Obojica su gostujući u "Bujici" potvrdili da će Hrvatski suverenisti, na predsjedničkim izborima podržati Škoru kojeg smatraju kandidatom naroda.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije