Ex -Yu

Htio da ih zapali: Posuo benzinom ženu i djecu, na sreću zakazao upaljač

Htio da ih zapali: Posuo benzinom ženu i djecu, na sreću zakazao upaljač
Foto: Ilustracija | Htio da ih zapali: Posuo benzinom ženu i djecu, na sreću zakazao upaljač

Drama koja se prije desetak dana dogodila u porodičnoj kući u Ferdinandovcu kod Đurđevca samo je pukim slučajem završila bez tragedije, otkrila je istraga koju protiv muškarca (38) provodi Opštinsko državno tužilaštvo u Koprivnici (Hrvatska), piše "danica.hr".

"Sumnja se da je 38-godišnji muškarac oko 13 sati u Ferdinandovcu pod utjecajem alkohola od 2,18 promila benzinom zalio dio hodnika kuće te je zahvatio suprugu i dvoje malodobne djece. Provodi se daljnje kriminalističko istraživanje", glasilo je prvo saopštenje policije, a mediji su nagađali kako su to zapravo bila pijana posla bez stvarne opasnosti.

Ali, ono što je dosad ustanovilo koprivničko tužilaštvo otkriva prave razmjere drame koja se događala u podravskom mjestu.

"Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 12. maja telefonom nazvao svoju suprugu i rekao joj da će dići u zrak kuću i nju. Kad je došao kući, izlio je benzin po hodniku i pritom benzinom polio odjeću svoje supruge i dvoje maloljetne djece. Zatim je uzeo upaljač u namjeri da zapali benzin, ali nije uspio aktivirati upaljač", saopštili su iz Državnog tužilaštva.

Osnovano se sumnja i da je od početka 2017. do maja 2019. godine učestalo grubo vrijeđao suprugu i tjerao je iz kuće.

"Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 38-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i ponavljanja i dovršenja pokušanog kaznenog djela", ističu u tužilaštvu.

(Danica.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije