Ex -Yu

I Moskva odala počast Srbima stradalim u Banjskoj

I Moskva odala počast Srbima stradalim u Banjskoj
Foto: RT/Ustupljeno | I Moskva odala počast Srbima stradalim u Banjskoj (VIDEO)

MOSKVA - U Moskvi su se pojavili bilbordi na kojima se izražava podrška Srbiji i odaje počast stradalima u incidentu u Banjskoj sa porukom "Tugujemo zajedno sa Srbijom", navodi RT.

Osim objava na društvenim mrežama, pojedine ruske organizacije su na više zgrada u Moskvi okačile zastave Srbije i sliku sela Banjska na kojoj piše "jedna boja, jedna vera, jedna krv".

Među organizacijama koje su dale podršku Srbiji su, kako se navodi, MIG Rusije, Nezvanični Bezsonov, Ruski pokret snova, ZovGrad, Bela sova, Retribution...

Rusija se na ovaj način pridružila Vladi Srbije i Vladi Republike Srpske koje su proglasile srijedu 27. septembar 2023. godine za Dan žalosti.

Zvanična Moskva je istakla da je eskalacija situacije na Kosmetu direktna posljedica politike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

U sukobu sa policijom samoproglašenog Kosova u nedjelju, 24. septembra u selu Banjska stradali su Stefan Nedeljković, Igor Milenković i Bojan Mijailović, a poginuo je i jedan policajac, podsjeća Srna. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije