Ex -Yu

Pratite nas na Google news

I u Novoj Varoši proglašena vanredna situacija

I u Novoj Varoši proglašena vanredna situacija
Foto: novavaros.rs | I u Novoj Varoši proglašena vanredna situacija
Tanjug

NOVA VAROŠ - Štab za vanredne situacije opštine Nova Varoš proglasio je danas vanrednu situaciju na teritoriji cijele opštine zbog širenja virusa kovid-19, navodi se na sajtu opštine.

Kako je navedeno, zabranjuje se okupljanje više od pet osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće držati fizičku distance od dva metra i u svim zatvorenim prostorima i javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Takođe, zabranjuje se organizovanje svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija, a radno vrijeme ugostiteljskih objekata ograničeno je do 20 časova.

U ugostiteljskim objektima za jednim stolom ne mogu da sjede više od dvije osobe, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloljetna djeca ili osobe koje žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Vanredna situacija u Novoj Varoši podrazumijeva i punu primjenu svih preventivnih mjera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a u osnovnim, srednjim školama i visokoškolskim ustanovama odložena su okupljanja, dok se ispiti mogu organizovati uz primjenu mjera zaštite.

Zabrannjeno je i korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara i neophodno je sprovođenje mjera zaštite u vjerskim objektima i prilikom vršenja vjerskih obreda, kao i u kozmetičkim salonima, salonima ljepote, fitnes centrima i teretanama.

Kako se dodaje na sajtu opštine, primjenjivaće se česta dezinfekcija svih javnih objekata, ulica i javnih površina, a preporuka je da se najmanje jedanput dnevno vrši dezinfekcija i zajedničkih prostorija u stambenim zgradama.

Prema podacima užičkog Zavoda za javno zdravlje, u Novoj Varoši od početka epidemije ima 54 potvrđenih oboljelih od kovida-19, od kojih je šestoro preminulo usljed posljedica bolesti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije