Ex -Yu

Identifikovan ubica crnogorskog policajca

Identifikovan ubica crnogorskog policajca
Foto: Ilustracija | Identifikovan ubica crnogorskog policajca

PODGORICA - Albanski državljanin čiji su inicijali L.H. /43/ ubio je policijskog službenika Milutina Lekovića u Igalu, saopštila je danas crnogorska Uprava policije.

U saopštenju se navodi da je Uprava policije u saradnji sa partnerskim službama identifikovala lica koja su juče ubila Lekovića.

Direktni izvršilac krivičnog djela je državljanin Albanije L.H. /43/, a sa njim su bili L.H. /49/ i N.H. /67/, takođe državljani Albanije, dodaje se u saopštenju.

U policiji kažu da su ova lica osumnjičena za krivično djelo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija, a u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

"Albanija potražuje L.H. /43/ zbog krivičnih djela ubistvo sa umišljajem i pokušaj ubistva u vezi sa krivičnim djelom nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije. NJemu su nadležni organi ove države odredili zatvorsku kaznu", kaže se u saopštenju.

Četrdesetdevetogodišnje lice L.H. Albanija potražuje od 2018. godine zbog ubistva sa umišljajem, te zavjere u pokušaju u vezi sa krivičnm djelom nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije.

N.H. se potražuje od 2018. godine zbog krivičnog djela prijetnja, dodaje se u saopštenju.

Ova lica će biti privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici u 16.00 časova.

Crnogorska policija saopštila je sinoć da je četrdesetjednogodišnji policajac čiji su inicijali M.L, koji je ranjen u Igalu, preminuo u Specijalnoj bolnici u Risnu, te da su, zbog sumnje da su povezani sa ovim krivičnim djelom, uhapšena dvojica muškaraca i ženska osoba.

M.L. je ranjen juče u 14.45 časova u Ulici Sava Ilića prilikom privođenja troje Albanaca koji kod sebe nisu imali identifikaciona dokumenta. Nakon što je jedan od njih ranio policajca hicem iz svog pištolja, sve troje su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije