Ex -Yu

Igor Jurić ispitan u Upravi kriminalističke policije

Igor Jurić ispitan u Upravi kriminalističke policije
Foto: Screenshot | Igor Jurić ispitan u Upravi kriminalističke policije

BEOGRAD - Osnivač fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić ispitan je danas u Upravi kriminalističke policije o svojim saznanjima u vezi s pedofilima u Srbiji o čemu je u prethodnom periodu govorio u više javnih nastupa.

"Dao sam izjavu u svojstvu građanina u vezi sa svojim saznanjima o svemu onome sa čime se Fondacija bavi. Zahvalio bih na profesionalnosti pripadnicima Odeljenja za krvne i seksualne delikte", rekao je Jurić Tanjugu nakon informativnog razgovora s policijom.

Tim povodom MUP u saopštenju navodi da ni ovog puta Jurić policiji nije iznio nijedan dokaz, niti imena navodnih počinitelja seksualnog zlostavljanja djece kojima bi potkrepio izjave date u medijima.

"Gospodin Jurić je izjavio da se njegove izjave ne odnose ni na koga konkretno, već da misli na ranije presuđene slučajeve. Posebno je istakao da ne iznosi bilo kakva nova saznanja, već da je njegova izjava plod analize već presuđenih slučajeva", navodi se u saopštenju MUP-a.

Dodaje se da Jurić nije naveo nijedno ime, niti je ukazao na pojedinca ili grupu pedofila ili njihove žrtve kao ni na one koji ih štite.

Jurić je prethodnih dana u medijima govorio o "pedofilskom lobiju" u Srbiji u kojem, kako je naveo - jedni štite druge.

On je rekao i da strah nije razlog zbog kojeg nije otkrio ime političara pedofila o kome je ranije javno govorio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije