Ex -Yu

Incident u Hrvatskoj: Žena ugrizla policajca za nogu

Incident u Hrvatskoj: Žena ugrizla policajca za nogu
Foto: Ilustracija/Arhiva | Incident u Hrvatskoj: Žena ugrizla policajca za nogu

U ljeto 2020. godine u Poreču običan saobraćajni prekršaj završio je tako što se žena koja je bila za volanom pokušala obračunati sa policijom.

Za incident se saznalo nakon što je nedavno Općinski sud u Pazinu donio presudu u kojoj je Slovenku A.A. osudio zbog napada na policajce koji su je zaustavili zbog više prekršaja u saobraćaju

Kako se navodi u presudi, ona je 18. jula 2020. kod Kauflanda u Poreču zaustavljena zbog sumnje da je počinila niz saobraćajnih prekršaja. Počela se udaljavati s lica mjesta i nije postupala po naredbama policajaca.

Oni su nad njom potom upotrijebili silu, ali Slovenka je odlučila da to neće završiti tek tako. Legla je na tlo, a onda je nogom udarila jednog od dvojice policajaca koji se prema njoj saginjao. Udarila ga je nogom u glavu u dva navrata i pokušala ga je ugristi za lijevu nogu. Potom je drugog policajca noktima ogrebala po lijevoj nadlaktici i ugrizla ga za koljeno desne noge, navodi Index.hr.

Prvi policajac je u napadu ratoborne Slovenke zadobio je hematom u području desnog oka, a drugi ogrebotinu lijeve nadlaktice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije