Ex -Yu

Indijac spasio majku i dvoje djece iz požara u Bjelovaru

Indijac spasio majku i dvoje djece iz požara u Bjelovaru
Foto: Screenshot / HRT / Regionalni dnevnik | Indijac spasio majku i dvoje djece iz požara u Bjelovaru

Indijac koji živi i radi u Bjelovaru postao je lokalni junak nakon što je uz pomoć komšija iz stana u plamenu spasao majku i njeno dvoje male djece.

Kako je javio Regionalni dnevnik HRT-a tokom vikenda u Bjelovaru se odvijala prava drama. U gorućem stanu na drugom spratu zgrade ostala je zarobljena majka s dvojicom malih sinova. Sve se događalo u noći sa petka na subotu.

Helenu Rubil probudio je stariji sin tražeći sprej za nos jer ne može da diše. Tada je shvatila da nešto gori, a ona i sinovi ostali su okovani vatrom. Sa prozora spavaće sobe zvala je upomoć.

Prvo su pristigle komšije, s merdevinama koje su bile prekratke.

"Tako da su onda svi muški koliko ih je tu bilo podigli merdevine u vazduh, držali ih u vazduhu od zemlje, a Indijac koji je bio najlakši - on se popeo, otišao po jedno dijete, dodao dole, otišao po drugo - dodao i onda se gospođa spustila dole", prepričala je komšinica Olga Pavličević za Regionalni dnevnik.

"Želio sam da spasim ženu i djecu. Nisam ništa drugo osjećao, nisam mislio na sebe. Samo sam želio da ih spasim", rekao je heroj Biju Ravendran.

Djeca i majka su, srećom, dobro.

"Bili smo u bolnici, na kiseoniku, dobili infuziju, djeca su dobro. Njemu se mogu zahvaliti jer da nije bilo njega, ne znam što bi bilo", rekla je mama Helena Rubil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije