Ex -Yu

Inspektori iz Ministarstva poljoprivrede i firma iz Danilovgrada oštetili budžet za 18.000 evra

Inspektori iz Ministarstva poljoprivrede i firma iz Danilovgrada oštetili budžet za 18.000 evra
Foto: Ilustracija | Inspektori iz Ministarstva poljoprivrede i firma iz Danilovgrada oštetili budžet za 18.000 evra

U okviru policijske akcije kodnog imena "Blinker" podnijete su dvije krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv sedam osoba i jedne firme, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Kako navode iz Uprave policije, sumnja se da su D.K.P, G.B, D.V, M.V, B.M, i DOO "U.V. Vuković" Danilovgrad izvršili više krivičnih djela čijim je izvršenjem nastupila šteta po budžet Crne Gore veća od 18.000 evra.

“Među prijavljenim osobama su i inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji su kako se sumnja, izvršili krivična djela zloupotreba službenog položaja”, saopštila je Uprava policije, prenose agencije.

Ostala osumnjičena fizička lica terete se za krivična djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, kao i zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, dok se firmi "U.V. Vuković" Danilovgrad na teret stavlja krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala posumnjali su da su navedeni inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zloupotrijebili svoj službeni položaj i omogućili B.M. dobijanje razvojne premije u stočarstvu za 2023. godinu, iako su znali da nije ostvario pravo.

Oni su na taj način ovom licu omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi u ukupnom iznosu od 5.900 evra, a na direktnu štetu budžeta Crne Gore.

U drugom predmetu su ova lica osumnjičenima D.V. i M.V. i njihovom pravnom licu DOO "U.V. Vuković" Danilovgrad omogućili dobijanje premija u mljekarstvu za pet mjeseci čime su im omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi od 12.414 evra, na direktnu štetu budžeta Crne Gore, navode iz Uprave policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije