Ex -Yu

Isključili gas pedijatrijskoj ordinaciji zbog duga od 1,4 evra

Isključili gas pedijatrijskoj ordinaciji zbog duga od 1,4 evra
Foto: Pixnio | Isključili gas pedijatrijskoj ordinaciji zbog duga od 1,4 evra

RIJEKA - Redakciji "Telegrama" obratila se pedijatru iz Rijeke čijoj je ordinaciji 18. septembra HEP Plin obustavio isporuku gasa, te pokrenuo parnični postupak. Do toga je došlo zbog duga od 1.4 evra. Taj dug nije nastao zbog njenog nemara, nego zbog toga što joj ta državna kompanija račune neprekidno šalje s nepotpunim podacima. Za problem je saznala juče, iako joj je opomena poslana još 7. septembra, a obavijest o sudskom postupku i obustavi gasa, 18. septembra.

Kako pedijatar objašnjava, problem je u tome što se na toj adresi, uz njenu, nalazi još nekoliko ordinacija. Iako je HEP Plin ranije obavještavala da račun trebaju slati na tu adresu, ali tako da specifikuju naziv njene ordinacije, njena molba je ignorisana. Iz HEP Plina na računu tako i dalje ne preciziraju na koju tačno od nekoliko navedenih specijalističkih ordinacija na toj adresi misle. "Zbog toga račun do mene ne stigne ili ne stigne na vrijeme", žali se pedijatrica koja je željela ostati anonimna, a čiji su podaci poznati redakciji.

Ljutita, kako kaže, "zbog rijetko viđene bahatosti, nesposobnosti i maltretiranje korisnika", priložila je i ranije dopise koje je slala na službene mail adrese državne kompanije 22. marta i 4. aprila, u kojima je tražila da se račune šalje na ispravnu adresu. I na to su se oglušili. Kaže kako je čak i razgovarala s jednom osobom iz HEP Plina koja joj je obećala unijeti izmjene. Ali, i od toga nije bilo ništa.

Pedijatar kaže kako bi voljela da joj iz te državne kompanije napokon kažu što treba učiniti da bi oni ažurirali adresu kupca, kako bi joj poštar znao dostaviti račune. Ako to nije moguće, moli ih da joj barem jave kako i gdje da tu adresu ažurira sama.

"Nadam se da pritom vode računa da smo mi mala ordinacija primarne zdravstvene zaštite i bavimo se liječenjem djece, pa ne možemo kupiti sulude količine gasa za jedan cent ili prodati nekretninu njihovom članu uprave po popularnoj cijeni kako bi požurili taj proces", cinično dodaje pedijatrica koja je u međuvremenu platila dug, navodi "Telegram". Budući da gas koristi za grijanje ordinacije, naglašava kako je sreća u nesreći što su joj ga isključili sada kada je toplo.

"Telegramu" se javila nakon što su juče objavili tekst u kojem su upozorili kako je HEP Plin u Osijeku želio otuđiti tamošnjeg advokata zbog 1.82 evra duga. Iz HEP grupe "Telegramu" nisu odgovorili koliki je bio trošak slanja te opomene, a do objave ovog teksta nisu ni odgovorili na novi upit vezan uz ovaj slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije