Ex -Yu

Ispovijest putnice sa broda koji pluta kod Splita: Nema panike

Ispovijest putnice sa broda koji pluta kod Splita: Nema panike
Foto: N.N. | Ispovijest putnice sa broda koji pluta kod Splita: Nema panike

Putnički brod talijanske brodarske kompanije SNAV koji plovi na liniji Ancona Split nedaleko od Žirja se pokvario.

Na brodu je oko 250 putnika i 92 člana posade, potvrđeno je Indexu.

Trajekt je isplovio sinoć oko 20.30 iz Ancone i trebao je jutros oko sedam sati uploviti u Split. No, tokom noći je ostao bez pogona. Brod se trenutno nalazi oko 10 nautičkih milja jugozapadno od Kornata.

Prema riječima Tone Komarice, putnice na trajektu "Aurelia", panike među putnicima i posadom još nema, iako obećani remorkeri nisu došli, a jugo je sve jače.

"Trenutno se nalazimo u razini Kornata. Dva remorkera koja su jutros krenula iz Šibenika vratila su se zbog jakog juga, a javili su nam da je krenuo jedan jači iz Zadra, ali on još nije stigao", kaže putnica Tona Komarica za Šibenik.in.

"Kad smo krenuli vrijeme je bilo dobro, poslije je postalo valovito. U 4 i pol ujutro rečeno nam je da su motori stali, tada smo se već nalazili u hrvatskim vodama", kaže Tona.

"Na brodu nema previše uznemirenosti, iako je puno starijih putnika, preko 65 godina, a dobra je stvar što je među putnicima puno doktora. Zanimljivo je da nam se kapetan još nije obratio, no kažem, panike nema, na brodu vlada dobro i pozitivno raspoloženje", kaže žena.

(Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije