Ex -Yu

Istoriju NDH predavaće žena koja negira zločine nad Srbima

Istoriju NDH predavaće žena koja negira zločine nad Srbima
Foto: Republika Eu/screenshot YouTube | Istoriju NDH predavaće žena koja negira zločine nad Srbima
Srna

ZAGREB - Prema službenoj stranici Hrvatskih studija Univerziteta u Zagrebu, istoriju ustaške Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ na toj instituciji trebalo bi da predaje istoričar Vlatka Vukelić, koja negira zločine nad srpskom djecom u NDH.

Vukelićeva negira postojanje dječijih koncentracionih logora u Sisku i Jastrebarskom za vrijeme NDH i tvrdi, kao većina revizionista, da su to "dječiji domovi za ratnu siročad za koju su lijepo brinule časne sestre".

Ova nekadašnja "pravašica" žestoko se suprotstavila inicijativi da jedan gradski park u Sisku, mjestu u kojem je postojao jedan od dječijih konclogora, dobije ime po Diani Budisavljević - ženi koja je spasila na hiljade srpskih mališana iz ustaških kazamata.

Vukelićeva se godinama zalaže za ukidanje Dana antifašističke borbe - 22. juna, jer smatra da je formiranje prvog partizanskog odreda u šumi Brezovica kod Siska, na kojem se inače zasniva ustavna definicija Hrvatske kao antifašističke - "istorijski falsifikat"

Ona tvrdi da je tada "grupa sisačkih komunista, u strahu zbog raskidanja pakta Njemačke i Rusije o nenapadanju, pobjegla u šumu kod sela Žabno", prenose hrvatski portali.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 4

Nijenego

Pa ne može ona protiv dede. Njima takva i treba na funkciji. Čudo da nije neka minisrarka ili sl.

Aco.bc33

Ruzna je

tetak

Gadura jedna..

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije